top of page

איך לשפר מוטיבציה

מוטיבציה היא אספק כל כך משמעותי שנוגע לכל תחום בחיינו. לכן, שיפור המוטיבציה זה אחד הנושאים הנחקרים והמדוברים בעולם. בין אם זה בהקשר למציאת זוגיות, התפתחות מקצועית או למידה. לא סתם אנשים רבים הולכים לתהליכי קואצ'ינג או טיפול בשל מוטיבציה נמוכה. קואצ'ר או מטפל יכולים לשקף לך מהם הדפוסים שמעכבים אותך ואף לזהות על איזה מקום המוטיבציה שלך נשענת. מדוע היא לא מספיק חזקה ואיך ניתן לשפר אותה.

 

בתהליך האימון אנחנו לומדים הרבה על עצמנו, לומדים להקשיב, להתחבר ולתפוס את עצמנו בצורה חיובית יותר. כל זה מגביר מודעות ותורם ליכולת ההתבוננות הפנימית שלנו. להבנה של מה מקדם את המוטיבציה שלנו ומה מניע אותנו בעצם. בין אם זה כסף, ערכים, או עזרה לזולת

 

קואצ'ר מנוסה ידע לזהות מה המקומות שמניעי אותך, מה מעקב אותך על ידי שיח ושאלות עומק לגבי התפיסה שלך בחיים, האופן שבו אתה מתנהל ועוד. הרבה פעמים הגורמים למוטיבציה נמוכה מגיעים ממקומות מפתיעים. כמו חשש, פחד או חוסר ביטחון עצמי. קחו לדוגמא את יעל, בחורה בת 34, מוכשרת מאוד עם תואר שני בכלכלה. היא מקבלת תשבוחות על בסיס קבוע, אוהבת את המקצוע ורוצה להתקדם בקריירה לתפקידים בכירים יותר. היא בחורה קצת ביישנית ולא כל כך יודעת איך לקדם את עצמה. למרות שהיא אוהבת את החברה שבה היא עובדת, היא מודעת לזה שהיא יכולה להתקדם לארגון גדול יותר ולהתחרות על תפקידים משמעותיים. אבל יעל מרגישה שאין לה מוטיבציה לעשות את זה. לאחר יום עבודה היא לא מצליחה להרים את עצמה ולהתעסק בקידום הקריירה שלה. היא בורחת לנטפליקס, לפייסבוק ובכך דוחה את שליחת קורות החיים.

 

מה הסיבה שיעל לא מגישה מועמדות לתפקידים בכירים יותר? ישנן הרבה סיבות וכרגע נתמקד במוטיבציה. ליעל יש ביטחון עצמי נמוך יחסית שבתורו גורר מוטיבציה נמוכה. כל זה למרות שהיא כן רוצה להתקדם בקריירה. זאת דוגמא מיני רבות לחיבור האפשרי בין ממדים פסיכולוגיים שונים למוטיבציה.

 

בתהליך אישי עם קואצ'ר אנחנו חוקרים סוגיות כאלה לעומק ובכך מפנימים טוב יותר את המורכבות הקיימת. לכן העיסוק ברמה הפנימית הוא נקודת הפתיחה לשיפור המוטיבציה. לא מעט מטפלים וקואצ'רים אוהבים להתמקד בפעולות טכניות כמו תזכורות בטלפון או כתיבת פתקים. מה שכן יכול לפעמים לשפר מוטיבציה. אבל לרוב זה לא מחזיק לאורך זמן. לכן, קואצ'ר מנוסה ידע לשים את האצבע על האלמנטים הרלוונטים שנמצאים בבסיס המוטיבציה שלנו. מי הם, איך ניתן לשנות אותם במטרה להגביר מוטיבציה ואיך לשמר אותה לאורך זמן.

 

כאן נעלה נקודה חשובה מעולם הפסיכולוגיה המחקרית. מוטיבציה מתחלקת באופן כללי ל-2 סוגים. מוטיבציה פנימית ומוטיבציה חיצונית. הראשונה מחזיקה לאורך זמן וקורית על ידי הפנמה פנימית ורצון אותנטי להשיג את המטרה. לעומתה, מוטיבציה חיצונית מונעת מתמריץ חיצוני ולכן נחשבת לפחות יעילה.

 

לסיכום, בתהליך הקואצ'ינג אנחנו פועלים במטרה לזהות מהי המוטיבציה הפנימית שלך. אבל גם מזכירים שמוטיבציה נמוכה היא לפעמים לגיטימית, ואת זה שאנחנו לא צריכים להרגיש אותה כל הזמן. אחת המטרות שלנו היא לשמור על איזון, שלווה ולא ל"עייף" משאבים מנטלים, כך נשמור על מוטיבציה לאורך זמן.

  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Spotify
bottom of page