top of page

שאלות-תשובות

כיצד תהליך הקואצ'ינג מתבצע?

ישנם הבדלים בין קואצ'רים שונים. אך לרוב ישנה תמה מרכזית שעל פיה רוב תהליכי האימון האישי מתבצעים. זהו תהליך קצר טווח, בין חודשיים לארבעה חודשים כאשר מדי שבוע נערכת פגישת אימון לשעה. באופן טבעי, מאמנים אישיים למדו את תחום הקואצ'ינג במקומות שונים על פי גישות שונות ולכן, התהליכים יכולים להיות קצת שונים. המאמן האישי לא פעם יפגיש אתכם עם כלים ותרגילים שונים במטרה לקדם אתכם לעבר המטרה. תהליך האימון מלווה הרבה פעמים במטלות שלוקח על עצמו המתאמן לבצע בין האימונים. למידע מפורט יותר לחצו על הקישור.

איך לחפש קואצ'ר מומלץ?

ניתן לעשות זאת בעזרת שתי דרכים עיקריות. עוד לפני ששאלת חבר על קואצ'ר מומלץ, עדיף להתחיל את החיפוש באינטרנט, בשביל לא להיות מוטה מהחוויה הסובייקטיבית של חבריך. יש לחקור את ההשכלה, הניסיון והידע של המאמן ולדבר עם הקואצ'ר שנראה לכם המתאים ביותר, ולא פחות חשוב מזה, זה שהתחברתן אליו בשיחה. שיחה ממצה לפני אימון קואצ'ינג מומלצת מאוד. לעיתים הרבה מהצלחת האימון מתבססת גם על הדינמיקה ומערכת היחסים עם הקואצ'ר שלך. לדבר הזה יש משמעות אדירה להצלחה. דרך שניה ומוכרת היא כמובן לחפש קואצ'ר מומלץ דרך מכרים. זו דרך מעולה לשמוע על מאמנים אישיים מתוך חוויה של מתאמן שהתנסה בתהליך.

קואצ'ר, מאמן אישי, מאמן מנטלי, המון שמות מה בוחרים?

למעשה, זהו תחום עם המון שמות שונים, לדוגמא קואצ'ר אישי, קואצ'ר לימודים, מאמן אישי קואצ'ינג, קואצ'ינג פסיכולוגי, קואצ'ר מנטלי, מאמן אישי, מאמן להתפתחות אישית, אימון אישי, אימון להתפתחות אישית ועוד. לא סתם מוצגים פה כל השמות, הסיבה היא להראות עד כמה השם לא בהכרח רלוונטי אלא המהות. זה תחום עם תחרות ובאופן טבעי מאמנים שונים מנסים להבליט עצמם על פני אחרים ולקרוא לעצמם בשמות אחרים. למעשה, כלל השמות המופיעים למעלה הם אותה גברת בשינוי אדרת. מה שחשוב הוא פחות השם, אלא המקצועיות, ההסמכה של הקואצ'ר, הידע שיש לו, ההתאמה האישית ביניכם והחיבור האישי שלך למאמן.

מחירי קואצ'ינג

גם פה ישנם הבדלים דיי גדולים בין קואצ'רים שונים. אפשר לסווג מחירים של מאמנים באופן הבא, קואצ'ר מתחיל יכול לקחת סכומים שבין 100 ל-250 ₪, קואצ'ר עם ניסיון יכול לגבות בין 250-500 ₪ וישנם מאמנים אישיים שגובים סכומים יותר גבוהים שמתחילים מ-600 ועולים גם למעל ל-1000 שקלים. לרוב, עניין המחיר של המאמן הוא אינו בהכרח פונקציה של ידע או יכולת וחשוב לזכור זאת.

מה זה אימון אישי או אימון אישי לחיים?

למעשה, כמו שנכתב קודם לכן, אימון אישי לחיים הוא תהליך קואצ'ינג שמתמקד במטרות איתו המתאמן מביא לתהליך האימון ו/או מטרות שונות שנוצרו תוך כדי הקואצ'ינג. אחת הסיבות למינוח הזה הוא עצם העובדה שאימון אישי יכול הרבה פעמים להתקשר לעולם הספורט, ובשביל להבדיל בין מאמן אישי בתחום הספורט למאמן אישי לחיים היה צריך לעשות הבחנה סמנטית.

תרגיל קטן בקואצ'ינג:

אנחנו רוצים לשנות וכל כך קשה לנו, אנחנו לא יודעים מאיפה להתחיל ואם זה שווה את זה. אז אנחנו אומרים לעצמנו שאולי עדיף כבר לוותר, "בוא נעזוב ונמשיך ככה" כי משהו כבר יקרה. לגיטימי, אבל כנראה שהעניין יעיק ולא יעזוב. לכן אני מציע לנסות ולקחת את תחושת חוסר הוודאות, החששות והפחדים ופשוט להשתמש בהם, להשתמש באנרגיה בכדי לבצע את הכלי הבא. כלי קלאסי מעולם הקואצ'ינג.

איך מתחילים? קודם כל נתחיל לשאול את עצמנו שאלות. אבל תבטיחו לעצמכם להיות הכי כנה שאפשר. נתחיל בהכנת קפה, ניקח דף ועט ונשב במקום נוח. נשים מוזיקה ונענה על השאלות הבאות:

1. מה היית רוצה לשנות?

2. מה המשאבים הדרושים לכך?

  • יודע? תכתוב אותם

  • לא יודע? מה צריך לקרות בשביל שכן נדע?

3. מהם החזקות העיקריות שלך? לכתוב בין 2-5

4. האם משהו מהן רלוונטי לתהליך השינוי שאתה רוצה לעשות?

  • אם כן, מדוע?

  • אם לא, האם זה משהו שאתה יכול ללמוד? לחזק? שווה לך בכלל להתאמץ בשבילו?

5. האם לשינוי יש מחיר שאתה מוכן לשלם?

  • כן? ממשיכים

  • לא? אז למה לשנות?

6. האם היית מתחיל את תהליך השינוי אם היית יודע בוודאות שלא תיכשל?

  • אם כן, מתי אתה מתחיל?

  • אם לא, מדוע? אולי השינוי לא כל כך נחוץ לך ועכשיו הבנתי שאתה מספיק שבע רצון

איזה עוד שאלות אתה יכול לכתוב....?

 

 

להתמקד ולהיות בפוקוס

כיף להיות בפוקוס, לדעת לאן אנחנו הולכים בלי יותר מדי רעש בראש. הדרך להיות במצב הזה הרבה פעמים דורשת מאיתנו לוותר על דברים שמוציאים אותנו מהפוקוס. זה יכול להיות שינוי הרגלים, לקצר יציאות עם חברים או כל מה שאנחנו רגילים אליו מתוך הרגל...

הוויתור על כל מיני דברים לא תמיד קל אבל מאוד משרת אותנו. כשאנחנו מפוקסים יותר אנחנו חדים יותר, מרגישים משמעות ויודעים להבחין בקלות מה עושה לנו באמת טוב.

תרחיקו מעצמכם מה שלא רלוונטי כרגע, מה שלא משרת אתכם בדרך למטרה. גם אם הוא הרגל יום יומי.

אבל מה הקטע? כי זה ברור שאם אנחנו רוצים להשיג משהו צריך להתמקד בו יותר, אז זה לא באמת המהות פה...

אלא, כשאנחנו זונחים דברים שלא משרתים את המטרה, אנחנו מסגלים סטייט אוף מיינד חדש יותר שבתורו מפתח אותנו ומוריד מאיתנו קצת אבק שהפריע לנו להתקדם. הוויתור על הרגלים לא חיוניים מקדם אותנו פשוט לעבר גרסה טובה יותר. ככל שאנחנו לומדים לווסת את הפעילויות שלנו טוב יותר נגדל ונגדל...

בלי לאפשר לראש מנוחה ומקום להתפתחות יהיה לנו מאוד קשה לגייס מוטיבציה וכוחות לעבר שינויים רצויים.

ככה פשוט, פשוט ככה

 

איך להגביר מוטיבציה?

ישנן המון שיטות שונות להגברת המוטיבציה, לרוב ניפגש עם לא מעט מידע טכני באינטרנט על איך אפשר להגביר את המוטיבציה. כמו עבודה עם לו"ז, תזכורות בטלפון וכו'. אבל אשים פה דגש על מה שלא מדובר הרבה, על ממדים פסיכולוגיים שקשורים למוטיבציה באופן משמעותי. כמו תפיסה עצמית, תחושת מסוגלות, תמיכה חברתית, אמונה עצמית, אופטימיות, ביטחון עצמי ועוד. לכן, לצד טכניקות התנהגותיות, אנחנו מחויבים לעסוק בממדים אלו, מה שיכול לשפר לך את המוטיבציה.

 

אחד הממדים המרכזיים של מוטיבציה הוא תחושת אוטונומיה. שזה בעצם מידת החופש שיש לך באשר להשגת יעד כלשהו. האוטונומיה הזאת בתורה קשורה לתחושת המסוגלות שלך, כלומר האופן שבו את מרגישה שתוכלי להשיג מטרה מסוימת. שיש לך את הכלים, הנחישות או הכישרון. מידת אוטונומיה ותחושת מסוגלות אלו שני אספקטים פסיכולוגים שמזינים אחד את השני במידה מסוימת, ושווה רגע להרהר עליהם. אפשר לעשות עבודה גם מבלי לקום מהספה בתור התחלה. בצורה מנטאלית ולשאול את עצמך עד כמה את חשה חופשיה, עד כמה התחושה הזאת קשורה למידת המסוגלות שלך. לפעמים העבודה היא במקומות האלו. משם אפשר לשפר את המוטיבציה. כשמגיעים לתובנות ממקומות מהסוג הזה, אפשר יהיה פחות להתמקד בטכניקות התנהגותיות ולשפר את המוטיבציה שלך מתוך תובנה פנימית. זוהי רק דוגמא קטנה לאופן שבו מוטיבציה קשורה למאפיינים פסיכולוגיים.

תרגיל קואצ'ינג בנושא דיבור פנימי

לשיח פנימי יש כוח והשפעה אדירה על החיים שלנו. דיבור פנימי יכול לקבוע איך נחיה את החיים שלנו, פשוט ככה. לדיבור פנימי יש כמה ממדים מרכזיים על פי עולם המחקר, תנסו לבחון איפה הייתם מדרגים את עצמכם בכל קטגוריה ומה לדעתכם הכי צריך לשפר.

מה תוכל/י לשאול את עצמך?

טון- מידת חיוביות מול שליליות בדיבור הפנימי שלי

קול- אם אני עושה את זה בקול רם או באופן פנימי (לדוגמא ספורטאים הרבה פעמים מדברים לעצמם בקול רם)

תוכן- עד כמה אני זאת שקובעת את השיח הפנימי שלי וכמה הוא מושפע מהסביבה (משפחה, הורים, חברים וכו')

מוטיבציה- עד כמה השיח הפנימי שלי מניע אותי לפעולה

תדירות- כמה פעמים אני עושה את זה ביום יום

פונקציונלי- עד כמה הדיבור שלי עובד לי ומקדם אותי לעבר המטרות שלי

  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Spotify
bottom of page